Патица с лимон и вино
Патица с лимон и вино
Източник: Thinkstock/ Guliver
Тип ястие: основно
Кулинар: шеф Готвач
време
> 90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Измийте патицата, посолете я, поръсете с черен пипер и сока от лимоните. След 15 минути я намажете с маслото и я сложете да се пече с виното.

2

Покрийте тавичката с алуминиево фолио. Изпечете патицата и я извадете в топла чиния.

3

Обелете картофите и ги нарежете на едро. Сварете ги в малко подсолена вода. Отцедете ги, сложете соса от печенето. Захлупете тенджерата и я разклатете.

4

По желание може да добавите в соса и пресен магданоз.

5

Гарнирайте патицата с картофите и парченца лимон.

Подобни рецепти
Любопитно