Паеля с миди
Паеля с миди
Източник: Марианна Калинкова
Тип ястие: основно
време
45 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

В тиган се загрява зехтина. Запържва се рагуто от сьомгата, нарязано на парченца и почистените миди. Овкусява се със сол и черен пипер. Добавя се и нарязана на ситно скилида чесън и се прехвърля в друг съд с капак.

2

В същия тиган се сотират наситнения лук, морков и чушка. Добавя се пресования чесън и накрая измития ориз. Разбъркват се добре и се налива виното. Куркумата се изсипва в малко топла вода и се разбърква да се разтвори.

3

Веднага щом се абсорбира виното от ориза се налива по малко от бульона с куркумата и се добавя нарязания на ивици домат. Накрая се слагат мидите и рибата.

4

По желание отстрани можете да добавите кръгчета патладжан, предварително изпържени.

5

Паелята се посолява на вкус, разбърква се добре и се покрива с капак или алуминиево фолио и се оставя да къкри на котлона за още 10 минути, докато се поеме цялата течност от ориза.

6

След като се премахне от котлона, съдът се оставя покрит с домакинска кърпа още 5 минути. При сервиране се поръсва с лимонов сок и зелени подправки.

Подобни рецепти
Любопитно