Огретен
Огретен
Източник: lubagrancharova
Тип ястие: основно
Сезон: есен, зима
Кулинар: lubagrancharova
време
45 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
умерено трудна
1

Картофите, морковите и карфиолът се сваряват в подсолена вода, като карфиолът се вари не повече от 10 мин.

2

Тиквичките се нарязват по дължина, поставят се в намазана с олио тавичка и се запичат до розово. 

3

В по-дълбока тавичка, намазана с олио, се нареждат ред картофи, моркови, изпечените тиквички.

4

Поръсват се със нарязания на ситно копър.

5

Нарежда се накъсаният на розички карфиол, сипва се сметаната, прибавя се черният пипер.

6

Пече се 15-20 мин. Преди да се извади от фурната, се поръсва с настърган кашкавал да се разтопи и се сервира топло. Може да се украси с магданоз.

Подобни рецепти
Любопитно