Огретен с гъби и лук
Огретен с гъби и лук
Източник: Светла Иванова
време
40 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Слагаме макароните (или всякаква друга паста) да се свари според указанията на пакета в подсолена вода.

2

Докато пастата се вари, в зехтина задушаваме лука, нарязан на едро.

3

Добавяме към него и нарязаните гъби. Ако започне да загаря, добавяме малко от водата, в която се вари пастата.

4

Когато омекнат зеленчуците, ги овкусяваме със сол и мащерка.

5

Сварената паста я добавяме към плънката и разбъркваме добре.

6

Изсипваме в съд за печене и заливаме със смес от разбитите яйца и прясно мляко, сол. Печем докато заливката стегне.

7

Наръсваме пармезана отгоре и оставяме десетина минути да изстине.

8

Друг вариант на този огретен е, вместо паста, да се използват сварени предварително картофи.

Подобни рецепти
Любопитно