Нищо общо с козунаците!
от Kulinar.bg | 19 април 2014
Няколко предложения за различни десерти за Великден

На Великден традиционно се приготвят козунаци и козуначени кифлички и в това няма нищо лошо.

 

Както знаете, този християнски празник бележи началото на пролетта, а тя пък е чудесна предпоставка за приготвянето на десерти със свежи плодове.

 

Ето защо решихме да подберем за вас, нашите кулинари, няколко страхотни рецепти за сладкиши, които са идеални за Великден, без да имат нищо общо с козунаците.

 

Защо бихте приготвили подобен празничен десерт? Защото на Великден често идват гости (канени или не) и винаги е добре да има с какво да ги изненадате.

 

Бананова торта с крема сирене

 

Изкусителна и лесна за приготвяне тортичка. За приготвянето й са необходими около час и половина и съвсем стандартни сладкарски продукти.

 

Торта с ягоди

 

Защото на пазара се появяват все по-истински малки червени плодчета. Червеният цвят пък е изключително великденски, така че с този сладкиш ще омаете всички. Ако спазите точните инструкции, тортата ще бъде готова само след 1 час.

 

Тирамису

 

Най-лесният и бърз сладкиш, с който можете да посрещнете всеки един повод, от рожден ден, до Великден.

 

Торта Павлова

 

Романтичната история на тази торта й придава много празничен дух. Версията на Люба Грънчарова може да бъде приготвена и от по-неопитен сладкар, няма как да не се получи, когато е приготвена с любов и внимание. Все пак, освободете се за около 2 часа, преди да се захванете с нея.

 

А ако предпочитате да приготвяте не торти, а сладки или пък кремчета...

 

Италиански великденски сладки

 

Рецепта, за чието изпълнение са ви необходими само 45 минути, а ще получите 4 дузини сладки изкушения. Гарантираме, че в кухнята ви ще заухае на бадеми и ванилия. Ще разберете защо, ако надникнете в рецептата.

 

Целувки с крем

 

Никой не може да устои на целувките – разбирайте го по всички възможни начини. Рецептата на Люба работи доказано!

Рецепти