Най-шантавите хранителни рекорди на Гинес!
от Kulinar.bg | 01 октомври 2014
Какво правят някои за малко слава :)

Знаете какво казват "всеки има своите 15 минути слава". Е, някои хора са способни на какви ли не дивотии (с извинение), за да усетят опиянението от славния миг.

 

Може да ви отнеме дори цели 40 години, за да постигнете върха, но пък "гледката оттам си заслужава".

 

Ако и вие имате подобни намерения, то нека първо ви запознаем с някои от най-шантавите рекорди, свързани в храна, вписани в книгата на Гинес. Наистина трябва да се постараете, за да впечатлите комисията.


Най-много изядени Биг Макове

 

Предположете! 100? 1000? Студено, студено :) 11 октомври 2012 е голяма дата за Доналд Горски. Тогава той ударил рекордната цифра от 26 000 погълнати сандвича. Отнело му само 40 години, за да направи този рекорд.


Най-голям брой изядени стриди в рамките на 3 минути

 

Британецът Колин Ширлоу е носителят на приза – 233 стриди, изядени само за 3 минути!


Кой е най-скъпият коктейл в света?

 

Понякога сме склонни да дадем повече пари, особено, когато празнуваме нещо. Но колко мислите, че може да струва един коктейл? 9000 щатски долара! Чудите се какво има в него? Комбинация от 224-годишен коняк, 150-годишно кюрасо и битер (вино) от 1900 година. И ДА, намерил се е някой, който да си поръча това олицетворение на лукса в чаша.


Най-високото парти за вечеря

 

Приемете го абсолютно буквално. Шестима приятели отпразнували 30-я рожден ден на един от тях на доста необичайно място - на над 6800 метра надморска височина. Милото тържество се е състояло през 2004 година някъде в планинските масиви на Тибет. 


Най-мощният тостер в света

 

Може да изстреля филийката, която току що се е опекла апетитно в него, на височина от почти 2.5 метра. Наистина не се сещаме кому е нужно да се замеря с филиите хляб, но... всеки луд с номера си :D

 

А сега зароди ли се у вас желанието да направите някой рекорд, достоен за книгата на Гинес?

 

 

Рецепти