Морковчета със сос
Морковчета със сос
Източник: Thinkstock/Guliver
време
40 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Изполвайте малките морковчета, т.нар. бейби моркови. Яйцето е предварително сварено, а използваните подправки са пресни.

2

Измийте и остържете морковите. Нарежете ги. Обелете и нарежете лука. Стопете 100 г масло и ги задушете в него.

3

Добавете бульона и варете 20 минути на тих огън, докато зеленчуците омекнат. Запазете отварата за соса.

4

За соса: Запържете брашното в 30 г масло. Сипете 400 мл от отварата, като долеете вода за постигане на желания обем. Разбийте соса и като заври, оставете за 5 минути на тих огън. Добавете сметаната и разбъркайте. Подправете със сол и пипер. Сложете лимонов сок и подправките.

5

След това сложете морковите и ги затоплете на средна температура. Нарежете на ситно яйцето и поръсете с него морковчетата.

 

Подобни рецепти
Любопитно