Крем карамел с домашен козунак
Крем карамел с домашен козунак
Източник: Petya Keranova
Тип ястие: десерт
Националност: българска кухня
Кулинар: Petya Keranova
време
> 90 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Рецептата е с домашен козунак, но на мен просто ми остана след Католическия Великден, а рецептата за него я има в Моя Кулинар.

2

Нарязвате на филии един козунак, приблизително 400гр, карамелизирате в тавичка 100гр от захарта и нареждате филиите върху нея. 

3

Разбивате яйцата с останалите 100 гр кафява захар, добавяте прясното мляко и ванилията и заливате козунака. Печете на водна баня около 40 мин (или докато стегне), като през първите 10 мин фурната е на 180 гр с вентилатор, а после я намалявате на 160.

4

Мисля, че заради козунака опасността от шупли е много по-малка. Като сервирате, обръщате парчетата с дъното нагоре и ги поливате с малко от разтопения карамел.

Подобни рецепти
Любопитно