Киш със спанак
Киш със спанак
Източник: Милка Шишкова
Тип ястие: тестени
време
30 мин.
порции
продукти
30 гр. кашкавал
2 бр. яйца
300 гр. спанак
30 гр. масло
400 гр. тесто
Начин на приготвяне
лесна
1

В тиган с похлупак разтопете 20 грама масло.

2

Добавете лука и спанака, нарязани на ситно и задушете.

3

Добавете натрошеното сирене и оставете без похлупак за няколко минути, да се изпари по-голямата част от водата.

4

Отместете от котлона и оставете сместа да се охлади малко.

5

През това време, намажете обилно средна тавичка с остатъка от маслото.

6

Намажете готовото тесто с олио, намажете и ръцете си и разстелете тестото равномерно по тавата, като покриете не само дъното, а и страните на тавата.

7

Към вече поохладената смес в тигана, добавете яйцата и разбъркайте.

8

Изсипете сместа в тавата с тестото. Разпределете я равномерно по дъното на тавата.

9

Издърпайте тестото от страниците на тавата и го обърнете върху сместа, така че да се покрие около 2 сантиметра отвсякъде.

10

Поръсете с настърган кашкавал.

11

Пече се в предварително загрята фурна на 180-190 С.

Подобни рецепти
Любопитно