Карфиол с бял сос
Карфиол с бял сос
Източник: Thinkstock / Guliver
време
40 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

Почистете карфиола. Измийте го. Сложете в 1 л вряща вода и варете на тих огън 25-30 минути. Отцедете и го запазете топъл. Съхранете течността, в която се е варил.

2

За соса: Разтопете маслото и запържете брашното, при непрекъснато разбъркване. Сипете в него 250 мл вода малко по малко, от тази, в която сварихте карфиола, бъркайте енергично, за да не се получат бучки. Разбийте жълтъка с 2 с.л. вода и застройте соса.

3

Залейте карфиола с белия сос.

4

Подправете със сол на вкус и лимонов сок. Залейте карфиола с белия сос.

Подобни рецепти
Любопитно