Желирана торта с плодове и вафлички
Желирана торта с плодове и вафлички
Източник: Сия Рибагина
Тип ястие: десерт
Кулинар: Сия Рибагина
време
90 мин.
порции
Начин на приготвяне
лесна
1

Желатин 40 грама се смесва със 50 мл студена вода, разбърква се и се оставя да набъбне. След това се разтваря на водна баня, като се внимава да не заври.

2

Киселото мляко се разбърква с меда и се добавя леко охладения желатин. В плитка кексова форма се редят нарязани плодове по избор и се залива със млечната смес. Оставя се във фризер за 30 минути да стегне.

3

Пудингът се разтваря с прясното мляко според указанието на опаковката като му се добавя и какаото (какаова смес).

4

Останалият желатин се разтваря по същия начин и се добавя към какаовата смес. Изважда се формата и върху млечната смес се редят мини вафлите със нарязани на ситно плодове около тях.

5

Залива се с какаовата смес и се оставя пак във фризер да стегне, а след това се премества в хладилник за 3 часа. Охладената торта се обръща в чиния.

Подобни рецепти
Любопитно