Да свалим 5 килограма за 4 дни и да ги запазим след това
от Kulinar.bg | 22 октомври 2014
Възможно ли е?

Как ви звучи да свалите 5 килограма за 96 часа? Невъзможно? Прекалено хубаво, за да е истина?

 

Да, но е възможно и е доказано на практика. И освен всичко можете да си ги запазите след края на режима. Но нека първо да кажем в какво точно се състои този режим.

 

96 часа са 4 дни, но тези няколко дни няма да са от лесните в живота ви, ако решите да се подложите на тази диета.


Резултатите от експеримента са публикувани в The Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports.

 

За целта са участвали група от здрави, но с наднормено тегло, мъже. Те били подложени на нискокалорична, но силно физически натоварена диета. На всеки от тях са се падали по 360 калории на ден, което е с около 1800 по-малко от калориите, които поемат обикновено за деня.

 

И всички те са поети само от течности.

 

След това идва време за упражненията – 45 минути здрави тренировки на тренажор, 8 часа ходене пеша. Като на всеки 1 час мъжете са имали по 10 минути почивка. В която са могли да пият по една нискокалорична напитка по техен избор.

 

Звучи като голямо наказание, нали? Но мъжете, участвали в експеримента, всъщност споделят, че не им е коствало чак такова нечовешко усилие. Дори повечето от тях са споделили, че е било изненадващо лесно.


След края на програмата всеки от мъжете е загубил по 11 паунда (5 килограма) телесна маса. Като половината от тях са чисти мазнини.


Месец след края на експеримента, повечето от пациентите са изгубили по още 2 килограма телесни мазнини.


Очакванията на лекарите били за връщане на свалените килограми, но на практика не станало така, а този факт е труден за обяснение.


Според учените, вероятно се дължи на това, че агресивното сваляне на килограми и активните физически упражнения, на които са били подложени мъжете в експеримента, са отключили дълготрайно желание у тях да спортуват и спазват правилен хранителен режим.

Рецепти