Гювече (Лили)
Гювече (Лили)
Източник: lili cekova
Тип ястие: основно
Кулинар: lili cekova
време
45 мин.
порции
продукти
4 фил. хляб
12 бр. яйца
1 буркан гъби
200 гр. кашкавал
Начин на приготвяне
лесна
1

Сиренето и кашкавалът се настъргват с ренде.

2

Кренвиршите, гъбите и кромидът се нарязват на дребно.

3

Хлябът се реже на залци и се запържва до златисто.

4

След което в последователен ред в гювечетата разпределяме доматения сос, кромида, сиренето, кренвиршите, гъбите и кашкавала.

5

Слагаме да се пече в предварително загрята фурна.

6

След като се запече кашкавалът, вадим гювечетата от фурната и чукваме по 2 яйца. Връщаме във фурната до готовност на яйцата.

Подобни рецепти
Любопитно