Вкусни ордьоври с варени яйца
от Kulinar.bg | 19 април 2014
Как да постъпим със счупените яйца на Великден

Боренето с яйца на Великден е една от най-интересните и забавни традиции, свързани с празника.

 

Особено сутринта на Великден, когато децата се събудят с голямото желание да счупят колкото им се разреши повече яйца. Ентусиазмът е голям, но накрая се озоваваме с 10-тина счупени яйца.

 

Няма място за притеснение, имаме няколко много вкусни идеи за пълнеж на варени яйца. С тях счупените яйчица се превръщат в супер ордьовър за обяд.

 

Оказва се, че в едно варено яйце може да се сложат най-различни продукти.

 

Изберете си рецепта за ордьовър с варени яйца.

 

Пълнени яйца с риба тон. Прави се една вкусна смес от продуктите, овкусява се със сол и пипер. Яйцата се пълнят и сервират със зелена салата.

 

Ако ви допада вкуса на рибата тон, тогава можете да напълните яйцата с бекон и сирене Чедър. И тук мотодът е подобен. Използват се жълтъци, горчица, майонеза, сиренето и бекона за направата на пълнежа на яйцата. Много вкусен вариант за пълнени яйца.

 

Тъй като е време за пресни зелени зеленчучи, можем да сложим и пресен спанак към плънката на яйцата и ще станат много вкусни и пролетни.

 

Фаршировани яйца можем да направим и с малко по-наситени съставки – майонеза, кисела краставичка, кромид лук. Ако обичате по-кисели вкусове, това е вашата рецепта.

 

И последно един вариант за фаршировани яйца II, в който има само горчица, майонеза и жълтъците на самите варени яйца. В случай, че не разполагате с други от по-горните съставки, направете си тези яйца. Стават наистина много вкусни, казваме го от личен опит.

Рецепти