7 ароматни маринати за агнешко
от Kulinar.bg | 05 май 2015
С тяхна помощ месото ще е по-крехко отвсякога

Без значение как точно ще приготвите агнешкото за Великден, то ще бъде много по-крехко и лесно за готвене, ако първо се маринова.

 

Предлагаме ви 7 чудесни рецепти за маринати, с които да опияните месцето.

 

С дижонска горчица

 

Намажете агнешките котлети със смес от дижонска горчица, зехтин, сух вермут, намачкани скилидки чесън, наситнен пресен розмарин и черен пипер. Мариновайте за няколко часа.

 

С пресен джоджен

 

Забъркайте марината от зехтин, пресован чесън, нарязан на ситно джоджен, сол и пипер. Оставете месцето в маринатата за една нощ. Поднесете с резени лимон.

 

С кориандър

 

Пюрирайте няколко семенца ким с кориандър, лют червен пипер, чесън, джоджен, зехтин и малко кисело мляко. Мариновайте котлетите за 2-3 часа.

 

По китайски

 

За тази марината ще са ви необходими следните продукти:

 

сос Хойсин

 

соев сос

 

оризово вино

 

силно ароматна подправка по избор

 

мед

 

Забъркайте маринатата в количество спрямо количеството на месото, мариновайте за 1 нощ.

 

С винен оцет

 

Смесете мед, винен оцет и чесън на прах.

 

Със сок от лайм

 

Сокът от лайм е с по-наситен вкус. Миксирайте го със соев сос и чесън и ще получите аромат, близък до ароматите на виетнамската кухня.

 

По гръцки

 

Ще са ви необходими корите и сока от 2 лимона, малко зехтин, свеж розмарин, свежа мащерка и риган, няколко скилидки чесън.

Рецепти