14 кулинарни причини да искаме да сме французи
от Kulinar.bg | 25 юли 2014
Лекичко ще им завидите след тази статия :)

Французите често биват критикувани за това, че са французи, най-общо казано. Някои ги обвиняват, че показват леко превъзходство над останалите.

 

Ние не искаме да взимаме страна по този въпрос, но ще кажем само едно – когато става дума за френската кухня, то французите имат една причина повече да ни погледнат малко по-отвисоко.

 

И сега сме напът да ви убедим точно в това си твърдение.

 

Въпросът не е само в това какво съдържа френската кухня, а в начина, по който французите мислят за своите национални кулинарни особености.


Французите са дали на света шампанското

 

Представете си всеки специален повод без чаша шампанско, няма да е същото нали?!


Французите ядат шоколадови кроасани за закуска

 

Това не е ли повод за завиждане? Това е една малка закуска, тъй като французите си "оставят място" за един по-мащабен обяд.


Обядът е специално преживяване

 

Днес, с навлизащите модерни тендеции, тази традиция малко започва да се отмества от бързото хапване накрак или пред клавиатурата в офиса. Но в малките градове все още ще видите, че хората се прибират у дома, за да обядват пълноценно 3-степенно меню.


Почти всяко ядене е придружено от чаша вино

 


Маслото е по-важно от водата


В района на Нормандия се произвежда едно от най-вкусните масла в света. И нещо важно, то почти винаги е солено, такова каквото трябва да бъде истинското масло.


Техните сватбени торти са едни от най-вкусните

 

Става дума за крокембуш. Уникален десерт, който си заслужава да се опита.


Във Франция се произвеждат между 350 и 400 вида сирене 

 

Можете да си направите една разходка из вкусните френски сирена.


Франция е родината на милфьой


Десерт с повече от 1000 пласта тесто...


 

 

Има причина да ползваме френски термини за назоваване на ресторантьорските принадлежности – те са въвели изисканата кухня и готвенето като изкуство.


Имат по-големи разфасовки течен шоколад, от тези които сме свикнали да виждаме в родните магазини. 


Виното...

 

Традициите в направа на вина може да ни върне чак до 6 век. Те наистина знаят за какво става дума.


Макароните са техните мъфини – цветни, красиви, различни. 

 

 26128


Грижат се за проверката на храната, повече отколкото го правят с паспортите си. За това отношение към храната говорехме в началото на статията.

 


Французите вярват, че всеки човек заслужава най-добрата багета.

 

Поне за момент прииска ли ви се да сте се родили във Франция?

 

Снимки: Wikipedia

Рецепти