"Като" никулденски шаран
"Като" никулденски шаран
Източник: lubagrancharova
Тип ястие: основно
Празник: Никулден
Сезон: зима
Кулинар: lubagrancharova
време
40 мин.
порции
продукти
Начин на приготвяне
лесна
1

За тези, които не обичат костите на шарана предлагам един по-фин вариант. Използвайте филе от риба – морски сом, пангасиус или каквато предпочитате.

2

Задушете ситно нарязания лук в олио, овкусете със сол и черен пипер, оставете на котлона, докато стане прозрачен.

3

Добавете едро счуканите орехи и хубаво изпържете.

4

Сложете рибата в тава, покрийте я с плънката. Сложете виното.

5

Печете в предварително загрята фурна на 180 С 30 минути. Ако филето е по-тънко, печете 20 минути. Преди да извадите от фурната, сложете маслото да се разтопи.

6

Поднесете ястието, охладено до стайна температура.

Подобни рецепти
Любопитно